Showbusiness deskundige Vanessa Bontje: Hoe Marco Borsato wordt gechanteerd

Wordt Marco Borsato gechanteerd?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Ai, ai, ai… Dat is wat ik denk, als ik alle, tot nu toe, ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van Marco Borsato verneem. Laten we wel wezen: die zijn niet mals. Maar vooral: er ligt officieel niets dat hem werkelijk tot pleger van misbruik van, naar verluidt, twee meisjes van 13 en 15 maakt. En dan rijst bij mij de vraag: is het niet de taak van de journalistiek om aan waarheidsvinding te doen, in plaats van de vuilbekkerij door juicers ‘wit te wassen’ door er gewag van te maken? 

Dit hele geval kent een lange aanloop. Ik herinner me hoe een paar maanden geleden de heren van Roddelpraat, Dennis Schouten en Jan Roos, degenen waren die het aandurfden om als eerste melding te maken van wat hen er ore was gekomen. Een moeder van een meisje dat mee had gedaan aan The Voice Kids zou in het dagboek van haar dochter hebben gelezen dat Borsato zich onbehoorlijk tegen haar zou hebben gedragen.

In het achterhoofd hadden Roos en Schouten duidelijk zitten dat journalist Tim Hoffman, bekend om zijn uitstekend getoetste televisieproducties, onderzoek deed naar een beerputaffaire die zich zou afspelen bij The Voice Kids. Hoffman deed zelfs een oproep aan het publiek om hem te benaderen met informatie over de talentenjacht voor kinderen.

Zoektocht

Tot op heden is het stil gebleven uit de hoek van Hoffman. Wat kan betekenen dat hij is gestrand in zijn zoektocht om misstanden bij The Voice Kids op de kaart te zetten. Maar Schouten en Roos zijn doorgegaan met het ongebreideld bespreken van Borsato en zijn benadering van kinderen.

Inmiddels is ook Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer zich gaan roeren. Ook zij gooit olie op het vuur door alles wat nuttig is voor haar Popcornshow doodleuk de wereld in te smijten. 

Niet voor niets bleven showbizzjournalisten langere tijd weg bij dit onderwerp. Het voldoet namelijk op geen enkele manier aan toetsstenen die normaal gesproken (ja, óók in deze tak van journalistieke sport) worden gehanteerd. Op z’n minst zou er een aangifte bij de politie moeten liggen voordat er überhaupt een verhaal in een krant of blad, of een tv-item over gemaakt zou worden. Maar die is in de verste verten nog niet te bekennen.

Openbaar Ministerie

Ondertussen heeft Marco Borsato zélf om een onderzoek door het Openbaar Ministerie gevraagd. Een zeer ongebruikelijke stap, waar hij advocaat Geert-Jan Knoops heeft ingeschakeld. 

Hebben betrokken partijen eigenlijk wel in de gaten wat hier gebeurt? Een bekende zanger, vader van drie kinderen, wordt gemanoeuvreerd in de positie van dader zonder dat er werkelijk aangifte tegen hem is gedaan. 

Ik hoop dat ouders, juicers en journalisten zoals Angela de Jong, die er in het Algemeen Dagblad een column aan wijdde waarin de rode draad eigenlijk is ‘waar rook is, is vuur’, beseffen wat hier nu staat te gebeuren. Als het OM inderdaad overgaat tot onderzoek naar de beschuldigingen, zullen ze allemaal met bewijs moeten komen. Mensen gaan worden opgeroepen om onder ede verklaringen af te gaan leggen.

Gebeurtenissen

Ik kan me niet voorstellen dat een moeder, die nota bene uit het dagboek (doorgaans de plek waar je in alle discretie je gevoelens, gedachten en gebeurtenissen mag beschrijven) van haar dochter deze ontwikkelingen werkelijk overzag.

Hoe het er binnen de gezinnen van de twee vermeende slachtoffers nu aan toe gaat, durf ik me niet eens voor te stellen. Om over het gezin-Borsato nog maar te zwijgen. Marco Borsato zal nooit meer loskomen van deze zaak. Zijn naam is, zelfs als het OM niets tegen hem vindt, besmeurd. En dat omdat in mijn beleving media zich voor het karretje hebben laten spannen van juicers en zo eigenlijk Borsato hebben gedreven om deze stap te zetten. 

Begrijp me goed: als Borsato schuldig is, moet hij boeten. Maar tot nu toe is bovenstaande gang van zaken voor mij pure chantage. Kwalijk.

Tags

ALBERTA VERLINDECHANTAGEDENNIS SCHOUTENJAN ROOSMARCO BORSATOOPENBAAR MINISTERIETHE VOICE KIDSYVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck