Shownieuws haalt uit naar showbizzkanalen: ‘Het wordt niet gecheckt’

Shownieuws
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Shownieuws heeft gisterenavond een felle discussie gevoerd over de opkomst van de showbizzkanalen. Er werd flink uitgehaald: ,,Waar het aan ontbreekt is dat het niet wordt gecheckt.”

‘Ze gooien er maar wat op!’

Steeds vaker worden de roddels in de entertainment vandaan gehaald bij de showbizzkanalen op Instagram. Onder anderen Juice Channel, Fawrynotsawry en Life of Yvonne hebben geregeld de sappigste roddels te vertellen.

Maar volgens Shownieuws worden die roddels vaak niet gecheckt. ,,Waar het soms wel aan ontbreekt is dat verhalen niet worden gecheckt”, vertelt Marije Knevel in Shownieuws. ,,Dus zij gooien er maar gewoon op dat Famke Louise zwanger is. Dat ik denk van mag ze dat niet zelf naar buiten brengen?”

‘Journalistieke kamikazepiloten’

Guido den Aantrekker, die ook aan tafel zat bij Shownieuws, vindt dat er geen vergelijking gemaakt kan worden met de showbizzkanalen. ,,Shownieuws, en dat geldt ook voor bladen als Story waar ik voor werk, checkt dingen. Wij hebben een netwerk en weten ook echt dingen. Het zijn gewoon journalistieke kamikazepiloten”, sneert hij.

‘Alles wordt gecheckt’

Woorden die bij de showbizzkanalen in het verkeerde keelgat schoten, want Fawrynotsawry reageert op de uithaal van Guido. ,,Ik ken u niet en ik denk dat u te oud bent voor Instagram”, begint hij in zijn Instagram Stories. ,,Maar misschien is het handig om eerst de feiten te checken voordat je zulke dingen zegt. Dit klopt helemaal niet. Ik gooi nooit dingen klakkeloos online.”

En ook Juice Channel reageert: ,,Wij checken alles 100% en vragen dingen na bij de desbetreffende persoon. En vergeet ook niet dat het vaak de mensen zelf zijn die dingen insturen…”, schrijft het Instagramaccount.

Bang om terrein te verliezen?

Zo zegt Juice Channel ook nog contact te hebben gehad met Shownieuws waarbij ze zeiden nooit zomaar iets te plaatsen. ,,Dus dit wordt uit zijn verband getrokken door een paar ‘deskundigen’ waarvan meer dan de helft van onze bevolking niet eens weet wie ze zijn. En dat is vaak wat de ‘professionele media’ zoals die Guido zegt doet.”

Daarnaast worden de roddels van de showbizzkanalen wél massaal verspreid via Shownieuws en Story. Juice Channel begrijpt daar niets van ,,Als wij zoveel onzin verspreiden snap ik niet waarom jullie onze juice delen!” Is Shownieuws bang dat ze steeds meer terrein verliezen aan deze kanalen?

Tags

DISCUSSIERODDELSSHOWBIZZSHOWNIEUWS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck