Silvester Zwaneveld start eerder met tournee door corona

Door: DitjesDatjes
25-05-2020

Cabaretier Silvester Zwaneveld gaat begin juni al van start met de try-outs van zijn nieuwe voorstelling Lichtgeraakt. De show zou aanvankelijk pas in september van start gaan, maar door de corona-maatregelen en het beperkte aantal theaters dat voorstellingen kan programmeren, ziet de cabaretier zich genoodzaakt eerder te gaan toeren.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Normaal zou ik stand-up avonden doen waarbij ik losse grappen uitprobeer”, legt hij uit. “Die zou ik dan vanaf september verwerken in een groter geheel. Maar al die stand-up avonden zijn door de corona weggevallen, daardoor ben ik genoodzaakt andere manieren te vinden om mijn materiaal te testen.”

De komiek plaatste op Facebook een oproep of theaters zijn nieuwe voorstelling al in juni en juli wilden programmeren. Inmiddels staan er deze zomer meer dan twintig shows in de speellijst. “Veel theaters waren erg blij met mijn oproep omdat ze ook graag willen proefdraaien in de 1,5 meter maatschappij. Dat is voor theaters best wel zoeken en deze avonden zijn een mooie testgelegenheid.”

Zwaneveld is de komende weken onder meer te zien in Club Haug in Rotterdam, Theater de Meenthe in Steenwijk, Theater Orpheus in Apeldoorn, De Lievekamp in Oss en De Meerse in Hoofddorp. In het najaar moet zijn première worden gepland.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD