Simone Weimans boos om ‘zwarte’ vragen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Simone Weimans is het zat dat er aan haar vaak vragen worden gesteld over diversiteit in de media en de zwartenpietendiscussie.

Dat zegt ze in Het Parool, nadat de verslaggever haar zo’n vraag vroeg. De presentatrice onderbreekt het interview op dat moment en zegt: ‘“Ik vind het vervelend om telkens dezelfde anekdotes te moeten vertellen over diversiteit. Ik heb sowieso eigenlijk wel genoeg gezegd over dit thema”, waarop de journalist zegt: “u wilt naar een ander onderwerp?”

Diversiteit


Weimans legt uit waarom ze die vragen afkeurt. Ze wordt er een beetje moe van, zegt ze. De discussie over meer diversiteit in de media wordt al jaren gevoerd en is er continu. Op een gegeven moment loop je in rondjes. Het is ook niet altijd makkelijk voor nieuwsbedrijven om meer diversiteit op de nieuwsvloer te krijgen – ook als ze het wel proberen.

Wat ik vervelend vind, is dat wanneer Annechien Steenhuizen wordt geïnterviewd, dit geen item is. Zwarte mensen moeten altijd het verhaal vertellen. Ik vind: het ligt nu bij andere mensen. ‘Wij’ hebben ons ding gedaan. Ik ben ‘uitgeluld’ hierover.

Tags

HET PAROOLVRAGENWIE IS DE MOL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck