Sinan Eroglu: ik was een heftige Turkse filmster

Door: DitjesDatjes
12-05-2022

Met grote rollen in de films Costa!! en vanaf donderdag ook in Foodies, is Sinan Eroglu momenteel alom vertegenwoordigd op het witte doek. Zijn acteerwerk in Turkije, waar hij ook lekker aan de weg timmerde, staat vanwege de onvoorspelbaarheid van de industrie daar voorlopig op een laag pitje, vertelt de 34-jarige acteur in gesprek met het ANP.

Wie de IMDB-pagina van Eroglu bestudeert, ziet er naast rollen in bekende Nederlandse titels ook tientallen afleveringen van Turkse series staan. “Ik was zes jaar in Istanbul aan het filmen. We deden daar zo 120 pagina’s script op een dag. Ik was een heftige Turkse filmster!” zegt Eroglu lachend.

Toch besloot hij er voorlopig mee te stoppen. “De filmindustrie is daar zo groot dat ze soms zomaar iets stoppen en dat is mij ook een paar keer gebeurd”, zegt Eroglu. “Ik speelde er bijvoorbeeld de rol van sultan in een serie over de Ottomaanse tijd. Ik reed op een paard en het was echt de rol van mijn leven. Stoppen ze er opeens mee, zomaar. Ik mocht zelfs het beeldmateriaal niet hebben.”

En dus kwam hij weer naar Nederland. “Ik wilde ook weer gewoon op de fiets door Amsterdam rijden, ergens koffiedrinken en leuke ideeën bedenken voor films en series”, zegt de acteur. In een van die koffiezaakjes zat toevallig ook Sanne Vogel koffie te drinken, die hij via via kende, en dat bleef niet zonder gevolgen. “Zij heeft mij daarna geïntroduceerd bij de makers van Foodies, dus dankzij haar heb ik nu deze rol!” zegt hij over zijn tegenspeelster in Foodies.

In de nieuwe Nederlandse romantische komedie speelt Eroglu de rol van Marco, de zoon van een groenteboer die het wil maken als chef-kok maar dankzij een negatieve recensie in de problemen komt. Zelf is de acteur niet zo’n geweldige kok, bekent hij. “Ik kan het wel, maar ben meer de souschef van mijn vriendin. Ik doe het voorwerk, zij kookt”, zegt Eroglu. “Ik heb voor de film leren snijden, dus daar ben ik nu een stuk handiger in dan voorheen. Ik snij nu als een raket!”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD