Sjoemelde het Britse koningshuis met de eerste foto van Kate?

Sjoemelde het Britse koningshuis met een foto van Kate?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Zondagavond al circuleerden tal van complotten over de eerste gepubliceerde foto van de Britse prinses Kate. Diverse internationale fotopersbureaus hebben de bewuste foto van haar met haar kinderen uit hun systemen verwijderd en teruggetrokken.

Persbureau AP vermoedt dat er sprake is van manipulatie met de foto, en andere vooraanstaande persbureaus zoals Reuters, AFP en Getty Images roepen hun klanten op om de foto niet langer te gebruiken voor publicatie. Als dat waar is dan is het een pr-blunder van de eerste orde.

Op sociale media riep de foto al meteen veel vragen op, waarbij gebruikers wijzen op de afwezigheid van de trouwring van Catherine en zich verbazen over de bladeren aan een boom die op de achtergrond te zien zijn. Bovendien valt het mensen op dat de rechterhand van de prinses onscherp is, terwijl haar linkerhand scherp afgebeeld is.

Gemanipuleerd

De foto is eerder deze week gemaakt (zo was het verhaal) door prins William. Persbureaus ontvingen vanuit het Britse koninklijk huis, met de bedoeling dat deze zou worden verspreid door nieuwsmedia. Catherine onderging in januari een buikoperatie en heeft de afgelopen maanden gebruikt om te herstellen.

Kate verscheen al lang niet in het openbaar. De aard van de medische ingreep is echter niet bekendgemaakt. Eerder deze week was Kate wel te zien, terwijl ze in de auto zat. Die paparazzo-foto is in het Verenigd Koninkrijk niet gepubliceerd.

Het Amerikaanse persbureau AP suggereert dat de gepubliceerde foto gemanipuleerd lijkt te zijn door de bron, het Britse koninklijk huis, “op een manier die niet aan onze normen voldoet”. Opvallende inconsistenties zijn onder meer dat de mouwen van twee kinderen lijken te overlappen, hoewel ze niet naast elkaar zitten, en dat de linkermouw van de trui van prinses Charlotte niet goed aansluit op haar arm. AP meldt ook een “onregelmatigheid in de uitlijning van de linkerhand van prinses Charlotte” op de foto.

Tags

FOTOPRINSES KATESJOEMELFOTOWILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck