Sjoukje Hooymaayer heeft niets meer te wensen

Door: Molly Baas
22-05-2018

Sjoukje Hooymaayer spreekt openhartig over haar gezondheid. De ‘Zeg ‘ns Aaa’ actrice maakte in april bekend dat ze kanker heeft en zegt nu niet verder behandeld te willen worden. ,,Wat moet ik nog wensen? Ik ben blij,” vertelt ze in een interview met Jeroen Pauw.

,,Ik ga voor kwaliteit van het leven”

Aan een bucket-list doet de toneelactrice niet. ,,Ik heb alles gedaan, heb alles gezien. Ik ben een dankbaar mens, echt waar. Ik heb een prachtige carrière gehad. Ik heb ik weet niet hoeveel mensen iets moois mogen geven. Wat moet ik dan nog meer willen?”, zegt tegen Jeroen.

Vol levenslust

Ondanks dat Sjoukje nog vol met levenslust zit heeft ze besloten om zich niet te laten behandelen. ,,We kunnen er niet onderuit. En hoe het verder gaat lopen kan niemand mij vertellen. Ik weet alleen dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik ga voor kwaliteit van het leven.”

Het grote publiek kent Sjoukje Hooymaayer als dokter Lydie van der Ploeg uit de populaire tv-show ‘Zeg ‘ns Aaa’. Recent nam de actrice afscheid van haar publiek in Carré.

Meer DenD