Slechte dag voor Leontine en nieuwe liefde

Slechte dag voor Leontine Ruiters
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een slechte dag voor Leontine en haar vriend John Huibregts. John heeft het hoger beroep dat hij tegen Rabobank had aangespannen verloren. Hij voerde een lange strijd met de bank, iets wat hem uiteindelijk meer dan één miljoen euro heeft gekost.

John Huibregts wilde in 2007 een nieuw bedrijfspand voor zijn chemiebedrijf IGM Resins in Waalwijk. Om risico’s rondom de financiering af te dekken adviseerde de bank hem een forward starting swap, een product dat beschermt tegen stijgende rentes. Maar daar zat een keerzijde aan: bij dalende rentes moet er worden bijgelegd. In het geval van John was dat meer dan één miljoen euro.

1,3 miljoen euro

John was het er niet mee eens; hij vond dat Rabobank hem niet goed had geïnformeerd en eiste daarom iets meer dan 1,3 miljoen euro. Rabobank stelde echter dat John kundig was op het gebied, omdat hij al eerder ervaring had opgedaan met renteswaps. Bovendien stelde de bank dat de zaak al verjaard zou zijn.

Naar de rechter

Maar John liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter. Helaas heeft hij het hoger beroep verloren, waardoor hij kan fluiten naar zijn geld. ,,Het voelt als een groot onrecht”, zegt John in gesprek met Quote. ,,Je weet dat je gelijk hebt, maar dat is wat anders dan gelijk krijgen.”

‘Negatieve energie’

Toch heeft hij besloten niet in cassatie te gaan. ,,Dat kost alleen maar negatieve energie, terwijl ik me graag met positieve dingen bezighoud. Het is wat het is”, aldus John. Gelukkig heeft de lange strijd met de bank geen enorme deuk in het vermogen van de succesvolle John geslagen; hij staat nog steeds in de Quote 500.

Tags

John HuibregtsLeontine

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie