Slechte grap of boude uitspraak van Martijn Koning?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De soap omtrent de gevallen komiek Martijn Koning duurt voert. Hij deed in zijn ‘Knorrepodcast’ gewaagde uitspraken over Thierry Baudet en Eva Jinek.

Martijn Koning lijkt Thierry Baudet en Eva Jinek niet los te kunnen laten. In maart van dit jaar deed maakte de gevallen komiek een roast in een uitzending van ‘Jinek’ over de politicus. Deze viel bij zowel presentatrice Eva Jinek als bij slachtoffer Thierry Baudet niet in goede aarde. Thierry Baudet stond op en liep weg uit de uitzending. Koning is sindsdien niet meer gespot in het programma ‘Jinek’.  

Het is voorbij

Ook het publiek kon de roast niet waarderen. De cabaretier kon na de uitzending rekenen op een hele berg aan doodsbedreigingen. Koning heeft na de uitzending nog wel contact met RTL. Tussen Koning en Jinek is er echter sinds het gebeurde een radiostilte. De cabaretier verwacht ook niet meer dat dat goed gaat komen, zo vertelde hij in de talkshow HLF8: ,,Dat is echt wel voorbij; er zijn inmiddels zoveel dingen gebeurd.”

Het bed gedeeld

Toch blijft Martijn Koning zich bezighouden met Eva Jinek. Laatst vertelde hij in de podcast van NPO Radio 1 dat hij vroeger knetterverliefd was op haar en op ‘bepaalde’ momenten zelfs nog over de presentatrice fantaseert. Nu haalde hij de presentatrice weer aan in een uitspraak. In zijn eigen ‘Knorrepodcast’ vertelde hij dat hij dacht dat Eva Jinek en Thierry Baudet ooit het bed gedeeld hadden. Het stuk is onderhand uit de podcast gehaald, maar Shownieuws haalde het gisteren toch even aan. De reden van de uitspraak zou zijn dat Jinek Baudet nog steeds een podium biedt en hem verdedigt. Hij suggereert zelfs dat ze misschien gechanteerd wordt.

Aandacht vragen?

De presentatoren van Shownieuws suggereren dat Martijn Koning misschien aandacht vraagt. Fotograaf William Rutten vraagt zich in de uitzending af waarom Martijn Koning hier steeds op terugkomt. De redactie van Jinek vertelde tegen Shownieuws dat Martijn Koning gestoord is.

Excuses

Het fragment is onderhand uit de podcast verwijderd en Koning heeft zijn excuses via Twitter aangeboden. In zijn Tweet benadrukt hij wel dat de ‘Knorrepodcast’ een comedypodcast is.

Tags

AANDACHTBEDREIGINGCHANTAGEDOODSBEDREIGINGEVA JINEKHLF8JINEKMARTIJN KONINGRADIOROASTSHOWNIEUWSTHIERRY BAUDETVERLIEFDWILLIAM RUTTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck