Songfestivalsterren onthulling tijdens Televizier Gala?

Door: Ditjes en Datjes
09-10-2019

Woensdagavond is het zover. De 54-ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala wordt uitgezonden. Bij fans is de spanning om te snijden. Niet alleen bij de uitslag van de grote winnaar op de felbegeerde ring, ook Songfestivalfans denken dat de desbetreffende zanger(es) en/of presentator wordt onthuld…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Opwarmertje

Het is al een tijd algemeen bekend dat Dionne Stax samen met Rik van de Westelaken het Gouden Televizier-ring Gala vanavond zullen presenteren. Velen denken dat deze klus een opwarmertje is voor een van de BN’ers om het Eurovisie Songfestival te hosten.

Nieuwsgierige fans

,,Ik denk dat Rik van de Westelaken en Dionne Stax het Songfestival gaan presenteren. Morgen doen ze als opwarmertje het Televizier-Ring Gala” schreef een fan op dinsdagmiddag. ,,Het zal met niets verbazen als het nieuws tijdens het gala bekend gemaakt zal worden. Tijdens de terugblik op de overwinning van Duncan. Want dat was toch wel hét hoogtepunt van dit jaar!” aldus de fan op Twitter.

Jan Smit

Onlangs is bekend gemaakt dat Jan Smit het gala niet mocht presenteren omdat zijn programma Beste Zangers is genomineerd voor de trofee. Volgens Songfestivalkenners is het voor de hand liggend dat Smit dan wél gevraagd wordt als presentator voor het liedjesfestijn.

Verrassende onthulling

Zo’n twee weken geleden deed de zanger een verrassende onthulling aan het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws. Destijds was de Volendammer namelijk nog niet benaderd! Jan vindt zelf dat deze klus hem op het lijf geschreven is. ,,Ik ben al negen jaar commentator van het Eurovisiesongfestival voor Nederland en zit mee in de selectiecommissie die bepaalt welk liedje wij sturen. Dus mijn betrokkenheid is heel groot” laat hij weten.

‘Niet deelnemen, wel presenteren’

Deelnemen aan het Songfestival ziet Smit dan niet zitten, maar het presenteren van het wereldberoemde festijn dan weer wel. ,,Het Songfestival presenteren lijkt me geweldig. Als de kans zich voordoet, grijp ik die zeker met beide handen.”

Meer DenD