Songfestivalbookmakers gaan opnieuw voor IJsland

Door: DitjesDatjes
20-01-2021

Het duurt nog ruim vier maanden, maar gokgrage songfestivalfans kunnen nu alweer geld inzetten bij verschillende wedkantoren op de vraag wie het Eurovisiesongfestival in Rotterdam gaat winnen. En terwijl er nog maar één liedje uit is, gooien IJsland, Zweden en Bulgarije in de eerste tussenstand al hoge ogen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat is ook de IJslandse inzending Daði Freyr opgevallen. “Stop the count!!!”, grapt hij op Twitter in een verwijzing naar de Amerikaanse president Donald Trump, die hetzelfde riep tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Freyr was vorig jaar, toen het songfestival niet doorging, ook een van de favorieten. Hij mag dit jaar alsnog meedoen. Volgens de bookmakers heeft Freyr nu een winkans van 7 procent, net als Zweden en Bulgarije.

Ook van Rusland, Italië en Noorwegen wordt tot nu toe veel verwacht. Nederland blijft vooralsnog achter bij de ‘bookies’. Van de 41 deelnemende landen staat Jeangu Macrooy nu op een dertigste plaats met een winkans van 1 procent. Vorig jaar maakte de zanger ook geen grote indruk bij de wedkantoren. Met zijn liedje Grow stond hij destijds in de middenmoot.

De meeste liedjes van de inzendingen verschijnen doorgaans pas in februari en maart. De bookmakers voorspellen niet altijd de goede winnaar. Bij de laatste vijf edities hadden ze het twee keer bij het juiste einde, in 2015 en 2019.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD