Songfestivalwinnaar op sterven na dood

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Salvador Sobral is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.

Hartprobleem

Dat de songfestivalwinnaar een hartprobleem had was al bekend tijdens zijn optreden, maar dat het zo ernstig was had hij zelf niet verwacht. Hij staat al langer op de lijst voor een harttransplantatie, maar plotseling ging het heel slecht met hem. De tijd dringt: binnen anderhalve week moet hij een nieuw hart krijgen. Anders is de kans groot dat hij komt te overlijden.

Fastfood-muziek

De Portugese won het Eurovisie Songfestival 2017 met een grote meerderheid van de stemmen. Hij zong een gevoelig nummer, geschreven door zijn zus. Het was toen al bekend dat hij ziek was, maar zelf zag hij het niet als een enorm probleem: “Mijn ziekte, zelfs al kan die niet volledig genezen, is in werkelijkheid maar een klein probleem, en zonder twijfel het enige probleem dat ik heb in mijn leven.” zei Salvador.
“We leven in een wereld van fastfood-muziek, mijn liedjes moeten een betekenis hebben. Muziek is geen vuurwerk, muziek is gevoel.”

Hopelijk is er binnen anderhalve week een passende match gevonden, en kan Salvador na de operatie verder met zijn passie: muziek. 

Tags

EUROVISIE SONGFESTIVAL 2017HARTPROBLEEMPORTUGALSALVADOR SOBRALSONGFESTIVALTRANSPLANTATIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck