Sonja veegt de straat schoon en gaat met Barry minder drinken

Sonja Bakker
Door: Jos La Grande
20-11-2021

De voormalige slankheidsgoeroe Sonja Bakker heeft haar stoep en haar hele straat schoongeveegd: ze wil door met haar vriend Barry en ze heeft het plagiaat geschikt met twee Amerikaanse partijen die haar aansprakelijk stelden.

Sonja doet vandaag een poging in De Telegraaf om het geknakte vertrouwen in haar te herstellen én om haar bedrijf weer een impuls te geven.

Geen hoger beroep

Dat betekent dat haar grote liefde Barry Suijdam niet in hoger beroep gaat tegen de straf die hij kreeg opgelegd van de rechter vanwege mishandeling. In een taxi was er vorig jaar sprake van een handgemeen tussen Sonja en Barry, dat door de taxichauffeur is gemeld aan de alarmcentrale.

Suijdam werd veroordeeld tot het uitvoeren van een taakstraf van 60 uur en als hij opnieuw in de fout gaat dan volgen twee weken gevangenisstraf. Het hoger beroep zou de zaak opnieuw oprakelen en daar heeft Suijdam, zo blijkt, geen zin in. ,,het is gebeurd, en mijn spijt daarover heb ik meerdere keren hardop uitgesproken”, aldus Barry in de ochtendkrant.

Minder drinken

Sonja meldt dat het ze met haar vriend in therapie is gegaan en dat heeft het stel ‘nader tot elkaar gebracht’. Een van de afspraken die daaruit kennelijk voortvloeit is dat er minder wordt gedronken…

,,Niet dat dat toen de oorzaak was”, aldus Sonja. ,,Maar het is gewoon heerlijk om fris de dag te kunnen beginnen.”

Sonja en Barry hebben inmiddels ook een andere hobby: ze gaan twee per week salsadansen in Amsterdam. Verder pakt ze de draad weer op met haar bedrijf, hoewel ze haar column in een familieblad is kwijtgeraakt. Ook met Instagram is ze opnieuw begonnen.

Meer DenD