Spaanse krant bericht over verhuizing Oranjes

Door: DitjesDatjes
28-12-2018

MADRID – De verhuizing van het koninklijk gezin van de Eikenhorst naar paleis Huis ten Bosch heeft vrijdag ook de aandacht getrokken van de Spaanse krant El País, die er in een groot artikel over bericht. Daarbij belichtte het dagblad met name de polemiek die in de Tweede Kamer ontstond toen de regering moest melden dat de kosten van de renovatie van het paleis aanmerkelijk hoger (63 miljoen) zouden uitvallen dan aanvankelijk verwacht (35 miljoen).

El País wees erop dat het niet de eerste keer was dat Willem-Alexander en Máxima onderwerp van discussie waren waar het vastgoed betreft, zoals de aankoop van hun vakantiehuis in Mozambique en de vakantiewoning in Griekenland. De villa in Machangulo moest na alle ophef ook weer van de hand worden gedaan, terwijl het Griekse alternatief werd aangekocht tijdens de economische crisis en als overdadig werd gezien.

De krant vertelde verder over de geschiedenis van het zeventiende-eeuwse paleis, dat eerder werd bewoond door koningin Beatrix en haar gezin en waar Willem-Alexander na 1981 een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Zijn drie dochters hoeven na de verhuizing die volgens de koning eind december zou plaatsvinden, in tegenstelling tot hun vader destijds niet van school en vrienden en vriendinnen te wisselen. Amalia en Alexia komen zelfs dichter bij het Sorghvliet gymnasium te wonen en voor Ariane wordt de afstand naar de Bloemcampschool in Wassenaar niet veel groter.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen