Spaanse pers: ‘Marokkaans koningshuis schoffeert Máxima’

Marokkaans koningshuis schoffeerde Máxima
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Koningin Máxima begon maandag aan haar driedaagse VN-reis aan Marokko waar ze een bezoekje bracht aan Casablanca en Rabat. Opvallend is dat de koningin geen ontvangst heeft gekregen van het Marokkaanse koningshuis. Waarom?

Máxima bezocht van maandag 20 maart tot en met donderdag 23 maart Marokko. In Rabat en Casablanca sprak de koningin met regeringsvertegenwoordigers, internationale ontwikkelingsorganisaties, financiële instellingen en non-profitorganisaties over wat er tot nu toe is bereikt en wat er gedaan kan worden om nog meer mensen te laten aansluiten bij veilige en betaalbare digitale financiële diensten.

‘Onbeschoft’

Opvallend aan het bezoek is dat Máxima geen ontvangst heeft gekregen van het Marokkaanse koningshuis. Noch koning Mohamed VI, noch andere leden van zijn familie konden Máxima ontvangen. Zelfs de prinsessen Meryem, Asma en Hasna waren bij deze gelegenheid niet beschikbaar. Volgens Spaanse pers zijn de prinsessen waarschijnlijk in Parijs, waar ze een groot deel van hun tijd doorbrengen. Moulay Rachid, de broer van de koning, was ook niet beschikbaar om de koninklijke familie bij te staan.

De Spaanse pers noemt het ‘onbeschoft’ dat niemand van de koninklijke familie beschikbaar was voor Máxima. Een bron uit Rabat noemt het eerder ‘luiheid’. ,,Het is niet dat ze onbeschoft willen doen; het is eerder luiheid.”

Niet in het land

Mohamed VI was inderdaad niet in het land toen Máxima Marokko bezocht. Al sinds 25 december zou hij op reis zijn. Hij zou Tanzania en Zanzibar hebben bezocht om vervolgens verder te reizen naar zijn strandhuis in het Afrikaanse Gabon. Het bezoek van Máxima is overigens niet de enige belangrijke gebeurtenis die de koning heeft gemist. Onlangs reisde de Spaanse premier Pedro Sánchez naar Marokko af en ook toen was Mohamed niet aanwezig. Ook heeft hij zijn geplande driedaagse reis naar Senegal niet gemaakt.

Tags

MÁXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck