Spaanse prinses treedt in voetsporen Amalia

Amalia krijgt deze prinses als studiegenoot
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Eerder maakte prinses Alamia bekend de studie ‘Politics, Psychology, Law and Economics’ te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. De erfgenaam van Spanje maakt een studiekeuze die wel heel erg lijkt op die van onze prinses…

De oudste dochters van de koningen van Spanje en Nederland hebben beiden grote academische ambities. Allebei zijn ze opzoek naar een studie die bij kan dragen aan hun toekomstige leiderschap. 

Prinses Leonor

Een paar dagen geleden werd bekend wat prinses Leonor (16) – het oudste kind van de koningen Felipe en Letizia van Spanje – gaat doen na het afronden van haar middelbare school. Haar keuze is te vergelijken met haar Nederlandse tegenhanger, Amalia (18), die ook al vroeg is begonnen met studeren.

Atlantic College in Wales

Maar Amalia is niet de enige waar de loopbaan van Leonor op lijkt. Momenteel zit Leonor in het tweede jaar op het Atlantic College in Wales. Hier zat prinses Alexia tot verkort ook, om meer van het leven buiten de paleismuren te proeven. 

Militaire academie

Zodra Leonor klaar is met de middelbare school, keert ze terug naar Spanje. De Spaanse krant El País, onthulde dat ze militaire trainingen zal volgen aan drie militaire academies. Het zal eindigen met een zeiltocht op ‘het Juan Sebastián de Elcano-school schip’.

Wet als ruggengraat

Daarna zal de jonge vrouw (na het doorlopen van de militaire academies) nog een studie gaan beginnen met ‘wet als ruggengraat’. De Spaanse prinses zal haar ervaring op de militaire academie aanvullen met studies van andere disciplines. Net als Amalia, die heeft gekozen voor de studie ‘Politics, Psychology, Law and Economics’ om zich op meerdere vlakken te kunnen specialiseren. 

Voetsporen van vader en opa

Leonor is geïnspireerd geraakt door haar vader. Hij studeerde namelijk rechten aan de Autonome Universiteit van Madrid. Tegelijkertijd studeerde hij ook economische wetenschappen. Daarnaast heeft hij heen masterdiploma in internationale betrekkingen van de Edmund Walsh School of Foreign Service aan de Georgetown University in Washington. 

Blijkbaar werd Leonor ook geïnspireerd door de carrière van haar grootvader. Hij heeft na het doorlopen van de militaire academies, de opleiding politiek en internationaal recht, economie en openbaar landgoed studeerde aan de Complutense Universiteit van Madrid. Misschien is het iets koninklijks om studies te volgen waarbij je op meerdere vlakken toespitst. Als Leonor haar vader en grootvader achterna wil, staat haar nog een lange studententijd te wachten.  

Tags

PRINSES AMALIAPRINSES LEONORWALES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck