Spanje in shock bij vertrek Lionel Messi

Lionel Messi weg bij Barcelona|Barcelona
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Lionel Messi gaat weg bij FC Barcelona. Dit levert een schok op in Spanje en in de rest van Europa. De stervoetballer gaat waarschijnlijk naar Manchester City, waar Pep Guardiola coach is. Het vertrek is een klap in het gezicht van Barcelona-trainer Ronald Koeman.

Barcelona, dat gebukt gaat onder een enorme schuldenlast, zal met pijn in het hart Messi zien vertrekken. De 34-jarige speler kwam maar liefst ruim 20 jaar uit voor de club van de socio’s, waar Johan Cruijff ook nog furore vierde.

Actie van de clubleiding?

Waarnemers houden er rekening mee dat dit een actie kunnen zijn van de clubleiding om de Spaanse voetbalbond onder druk te zetten. Vrijdagochtend geeft de wispelturige Barcelona-preses Joan Laporta een persconferentie.

Merkwaardig is dat Messi en Barcelona al een overeenkomst met elkaar hadden gesloten voor meerjarige samenwerking. Koeman onthield zich donderdagavond wijselijk van commentaar.

Vertrek

Vorig jaar dreigde Messi ook al te vertrekken toen zijn vriend en medespeler Suarez door de nieuwe coach Koeman werd verbannen. Suarez ging uiteindelijk naar Atletico Madrid. Messi en Suarez hebben de afgelopen zomer nog samen vakantie op Ibiza gevierd, maar het is uitgesloten dat de Argentijn naar de Madrilleense club zal verhuizen.

Het ‘mogelijke’ vertrek van Messi dompelt Barcelona in diepe rouw. De fans zullen dit niet begrijpen. Barcelona maakte het nieuws bekend via de eigen kanalen. De Barcelona-bestuurders verschuilen zich achter nieuwe contractregels. De tranen bij de fans zullen rijkelijk vloeien: Barcelona zonder Messi is onvoorstelbaar voor de inwoners van de voetbal maffe stad.

Barcelona

UPDATE VRIJDAGAVOND:

Voetballer Lionel Messi gaat zo goed als zeker een contract tekenen bij de Franse miljardenclub Paris Saint German. Het zou gaan om een overeenkomst van twee jaar.

Tags

FC BARCELONALIONEL MESSIRONALD KOEMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck