Spannende dag voor Gordon en horecaondernemers

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Gordon en veel andere horecaondernemers hebben vandaag een spannende dag. De zanger gooit zijn horecazaken open om een statement te maken: ,,Na twee jaar frustratie is dit het resultaat”, aldus de zanger.

Gordon laat van zich horen vanuit Dubai. Hij vindt het vandaag een spannende dag. Gisteren kondigde hij aan dat zijn horecazaken vandaag open zijn. Hij vertelde toen dat de situatie volgens hem onhoudbaar was. Nu zegt hij: ,,Na twee jaar lang frustratie is dit het resultaat. Ik weet niet wat er gaat gebeuren vandaag, maar we gaan het zien.” Gordon is al ruim acht jaar actief als horecaondernemer en heeft vestigingen in Amsterdam en Blaricum.

Tekst gaat verder onder de post

Zonder QR-code

Hij vertelt in zijn story dat hij open is voor iedereen: ,,Dus ook zonder QR-code kun je gewoon binnenkomen. Wel met een mondkapje, veilige afstand en handen gewassen. Dan moet er volgens mij niets aan de hand zijn.” Hij zegt het treurig te vinden dat het zo moet, maar dat iemand het signaal moet geven: ,,Laat mij dat maar zijn. Ik hoop op het beste vandaag.”

Protest

Gordon is echter niet de enige die vandaag de deuren opengooit. In veel gemeenten verspreid over het land gooien horecaondernemers de deuren open uit protest tegen de coronamaatregelen. Niet alleen vandaag, ook gisteren. Ook in de cultuursector klinken protestgeluiden in de vorm van Kapsalon Theater. Daarbij worden verschillende theaters omgebouwd tot kapsalon, massagestudio of schoonheidssalon waar ook wordt opgetreden. Die actie is door Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries opgezet. Die actie staat vooralsnog gepland op 19 januari. Onder andere Jochem Myjer steunt de actie. Jandino Asporaat heeft aangegeven er niet aan mee te doen.

Tags

AMSTERDAMBLARICUMFRUSTRATIEGORDONHORECAJANDINO ASPORAATJOCHEM MYJERKAPSALON THEATERPROTEST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck