‘Spanningen in huwelijk Charles en Camilla’

Door: DitjesenDatjes
18-04-2018

Camilla weigert om nog langer op staatsbezoek te gaan met haar man prins Charles. De hertogin vindt de bezoeken veel te vermoeiend worden, nu ze 70 jaar oud is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Alleen

Onlangs waren de twee nog in Australië. Terwijl Charles verplichte afspraken nakwam, had Camilla er genoeg van. Zij stapte op het vliegtuig terug naar Groot-Brittannië. Volgens Britse kenners is Charles ‘not amused’ van het vertrek van Camilla.

Volgens hen staat het huwelijk van het koninklijke paar ernstig onder spanning door het besluit van Camilla. Dat is niet de eerste keer dat de twee bijna uit elkaar gingen door de eigenzinnigheid van Camilla. Ze heeft altijd zoveel mogelijk haar eigen leven willen houden, en is zich nooit thuis gaan voelen in het huis van haar man. Daarom kocht ze in 1995 haar eigen huis. Daar kan ze naar hartenlust rommel maken, iets wat absoluut niet is toegestaan in het huis van Charles.

Lui

Die crisis kwamen ze destijds te boven. Maar de afwezigheid van Camilla bij formele gelegenheden is Charles nog steeds een doorn in het oog. Camilla is door een van de adviseurs van de prins zelfs ‘de meest luie vrouw die er in de twintigste eeuw geboren is’ genoemd.

Niet alleen Charles vindt Camilla steeds minder leuk, want ook de Britten vinden het niet kunnen dat Camilla haar plicht niet nakomt. Een poll wees uit dat maar liefst 78% van het volk vond dat Camilla gewoon bij prins Charles in Australië had moeten blijven.
Het is de vraag of Charles dit voorval Camilla vergeeft, of dat ze nu toch echt over zijn grens is gegaan.

Meer DenD