Spielberg is West Side Story aan het casten

Door: DitjesDatjes
27-01-2018

LOS ANGELES – Regisseur Steven Spielberg zet zijn plan door om een remake te maken van de filmklassieker West Side Story. Volgens The Hollywood Reporter is de 71-jarige filmmaker op zoek naar latino-acteurs voor de hoofdrollen. Hij wil de remake gaan draaien nadat hij het vijfde deel in de Indiana Jones-reeks heeft gemaakt.

Spielberg zou Indy 5 willen draaien in 2019; de film zou dan in 2020 uitkomen. Voor de zoektocht naar de juiste acteurs heeft de regisseur de hulp ingeroepen van casting directors op Broadway. Spielberg zou heel bewust gebruik willen maken van acteurs met een latino-achtergrond. Hollywood ligt de laatste jaren regelmatig onder vuur voor het casten van blanke acteurs voor niet-blanke personages.

West Side Story is een musical van Stephen Sondheim en Jerome Robbins over een liefde die opbloeit tussen een Amerikaanse jongen en een Puerto Ricaans meisje in het New York van de jaren vijftig. Het stuk is losjes gebaseerd op het toneelstuk Romeo en Julia van William Shakespeare. De musical ging in 1957 in première op Broadway en was een instant succes; de voorstelling won zes Tony Awards.

Ook de filmversie, met Richard Beymer en Natalie Wood in de hoofdrollen, werd wereldberoemd. De musical won elf Oscars en werd onlangs opgenomen in de bibliotheek van het Amerikaanse Congres vanwege de grote culturele betekenis van de film.

Hamilton

Natalie Wood, die de hoofdrol van de Puerto Ricaanse Maria speelde, was een blanke actrice van Oekraïense afkomst. George Chakiris, die de rol van haar broer Bernardo vertolkte, was van Grieks-Amerikaanse komaf. Alleen Rita Moreno, die beste vriendin Anita speelde, is daadwerkelijke geboren op Puerto Rico.

Een van de producers die Spielberg helpt, is Kevin McCollum. De Broadway-producent maakte in 2009 een opvallende theaterversie van de West Side Story waarin de nummers die door de Puerto Ricaanse ‘Sharks’ worden gezongen in het Spaans werden vertolkt. De teksten waren vertaald door Lin-Manuel Miranda, die momenteel een grote hit heeft op Broadway met de rapmusical Hamilton.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen