Spike vergeet te jureren door spektakel bij Elvis-tributeband: “Er is een ster geboren”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Een spektakel was het zaterdagavond: Bouke Scholten en de ElvisMatters Band hebben tijdens hun deelname aan het programma The tribute: the battle of the bands de zaal op zijn kop gezet met het nummer Suspicious Minds. Jurylid Spike van Zoest ging zelfs zo erg uit zijn plaat, dat hij vergat zijn cijfer aan te passen. 

The tribute: the battle of the bands 

Het programma The tribute: the battle of the bands is een muziekcompetitie voor tributebands die strijden om een podiumplek bij het concert The Tribute – Live in Concert in de Ziggo Dome. Het programma en concert worden gepresenteerd door radio-dj Gerard Ekdom. De driedelige jury bestaat uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike.

Een ode aan de King of Rock & Roll

Al wekenlang heeft zanger Bouke Scholten uit Emmen enorm veel succes in de 
SBS 6-muziekshow. Samen met de ElvisMatters Band brengt hij een ode aan de King of Rock & Roll: Elvis Presley. Veel mensen vinden dat zijn stem echt heel erg op die van Presley lijkt. Meerdere optredens van Bouke zijn al viraal gegaan: zijn versie van In the ghetto werd bijvoorbeeld flink gedeeld op onder meer TikTok, en afgelopen week haalde hij de hoogste score toen hij het nummer My boy zong.

“Jezus wat een zanger!”

Zaterdagavond zong Bouke het nummer Suspicious Minds tijdens de halve finale. Het optreden was een spektakel en zorgde voor swingende mensen in de zaal: inclusief de jury. “Jezus wat een zanger!”, roept Angela Groothuizen terwijl Bouke pas een paar seconde aan zijn optreden is begonnen. 

“Er is een ster geboren”

Winnen zat er alleen deze halve finale niet in, maar dat had vooral met het feest in de zaal te maken. Het opzwepende nummer zorgde er namelijk voor dat Spike van Zoest vergat zijn cijfer naar boven aan te passen. “Ik heb een acht. Ik was te druk met dansen, denk ik”, zegt hij na afloop. Daardoor eindigde de David Bowie-tributeband Starman in deze aflevering net boven de ElvisMatters Band, maar dat maakt voor de finaleplek volgende week niet uit. Angela Groothuizen is laaiend enthousiast over de ElvisMatters band: “Er is een ster geboren!”

Tags

BOUKE SCHOLTENELVIS PRESLEYOPTREDENTHE TRIBUTE: THE BATTLE OF THE BANDSZINGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck