Sprinter Jakobsen werkt aan kracht in de bergen

Door:
15-07-2020

Een klimmer zal hij nooit worden maar het trainingskamp in de bergen van Val di Fassa doet ook sprinter Fabio Jakobsen goed. “Sterker worden in alle opzichten en een verdere opbouw van je fysieke conditie, dat is het doel van dit trainingskamp”, vertelt de Nederlands kampioen die met zijn ploeggenoten van Deceuninck – Quick-Step in Italië verblijft.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Als ik thuis ben zal ik me wat meer op mijn sprint richten”, vervolgt de wielrenner uit Heukelum. “De omstandigheden hier zijn uitstekend met mooi weer en een prachtig uitzicht. Een zomers trainingskamp met de volledige ploeg is iets wat we waarschijnlijk nooit meer meemaken. Ik geniet ervan. Natuurlijk is corona iets vreselijks, maar ik probeer me nu te focussen op de voordelen. In Nederland was er nooit een volledige lockdown, dus ik kon trainen en mijn familie blijven bezoeken. Dat was fijn want in een normaal wielerseizoen had ik ze nooit zo vaak gezien.”

De 23-jarige Jakobsen had al drie zeges op zak toen het coronavirus de sportwereld stillegde. “Ik ben blij dat ik die in ieder geval al op zak heb. Nu wil ik laten zien in mijn eerstvolgende koersen – de Heistse Pijl en de Ronde van Polen – dat ik nog steeds dezelfde renner ben. We zijn vier maanden verder maar ik heb nog steeds dezelfde doelen voor de uitgestelde koersen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD