Stage Entertainment sluit onderzoek Danny de Munk: ‘Belangrijke tweede stap richting eerherstel’

Stage Entertainment sluit onderzoek Danny de Munk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Musicalproducent Stage Entertainment sluit het onderzoek naar vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag door Danny de Munk. De zanger raakte vorig jaar verwikkeld in een verkrachtingszaak, maar eerder bleek er al onvoldoende bewijs tegen de zanger.

Vorig jaar deed een vrouw aangifte tegen Danny de Munk. De vrouw beweert vijftien jaar geleden te zijn verkracht door de zanger. Dit zou gebeurd zijn tijdens hun samenwerking bij de musical Ciske de Rat. Hier reageerde De Munk woest op, en deed aangifte van het ‘doen van een valse aangifte’.

Grote impact

Stage Entertainment deed ook een oproep om naar voren te komen met informatie over voorvallen uit de Ciske de Rat-productie uit 2007/2008. Aanleiding hiervan was een filmpje van een juice channel. Danny heeft meegewerkt aan het onderzoek en is in gesprek gegaan met Stage Entertainment. Het onderzoek is uiteindelijk gestaakt. ,,We hebben gesprekken gevoerd met de meldsters en met Danny. We hebben aandachtig geluisterd en inzicht gekregen in de verhalen, ervaringen en context”, zegt een woordvoerder van Stage Entertainment. ,,We verwachten vooralsnog niet dat verdere acties tot meer duidelijkheid zullen leiden.” De Munk heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Volgens de zanger heeft de zaak veel impact gehad op zijn gezin. ,,Dit doe je je ergste vijand niet aan.”

Nog niet voorbij

Met het sluiten van het onderzoek door Stage Entertainment is de zaak nog niet voorbij. Het getuigenverhoor van de vrouw die de aangifte deed gaat wel door, op verzoek van De Munk. Dit verhoor zal op 16 maart plaatsvinden, achter gesloten deuren. Danny hoopt zo meer antwoorden te krijgen op de vragen die hij nog heeft.

De Munks advocaat Royce de Vries laat op Twitter weten dat dit een ‘belangrijke tweede stap richting eerherstel’ is.

Tags

DANNY DE MUNK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck