Star is Born-ster Lady Gaga open over haar depressies

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

,,Ik begon te merken dat ik een black-out kreeg en minutenlang voor me uit staarde. Ik zag flitsen van dingen waar ik door werd gekweld en die ik had weggestopt in mijn hoofd om mezelf te beschermen. Dat bleken symptomen van een posttraumatische stressstoornis te zijn en ik miste professionals om me heen.”

Het was een noodkreet van zangeres en steractrice Lady Gaga, die kans maakt op een Oscar voor haar rol in de film A Star is born, in haar speech bij de award-uitreiking van de acteursvakbond. Ze pleitte ervoor dat patienten met geestelijke problemen hulp moeten zoeken bij professionals. Gaga ondervond fysieke, chronische pijn, paniekaanvallen en suïcidale gedachten. Ze put uit eigen ervaring. ,,Een lange lijst, maar die lijst heeft mijn leven veranderd en niet ten goede.”

Gaga kampte zelf meerdere malen met depressies en posttraumatische stoornissen. ,,Ik wou dat er een systeem was dat mij had kunnen beschermen en begeleiden, een systeem om mij in staat te stellen om nee te zeggen tegen dingen waarvan ik dacht dat ik ze moest doen. Een systeem dat mij in staat had gesteld om weg te blijven uit giftige werkomgevingen of om te werken met dubieuze mensen. Er waren dagen dat ik worstelde of niet naar mijn werk kon. Ik wil dat niet weer meemaken en voorkomen dat andere artiesten dit overkomt.”

 

 

 

BuzzE

 

 

Tags

A STAR IS BORNDEPRESSIESHOLLYWOODLADY GAGAOSCAR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck