Star Wars-acteur overleden aan coronavirus

Door: Tanja Brouwer
01-04-2020

De 76-jarige Andrew Jack is overleden aan het coronavirus. Dat maakt zijn vrouw Gabrielle Rogers bekend op sociale media. ,,Hij had geen pijn en is vredig heengegaan, wetende dat zijn familie ‘bij hem’ was”, schrijft zij.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Dolverliefd op zijn vrouw’

Gabrielle was zelf niet bij het overlijden van haar man. Zij zat namelijk in quarantaine in Australië terwijl Andrew in Engeland in een ziekenhuis is gestorven. De acteur, die ook spraakcoach was, woonde volgens zijn manager in een van de oudste woonboten op de Theems. ,,Hij was enorm onafhankelijk, maar dolverliefd op zijn vrouw, ook een spraakcoach.’’

Andrew Jack speelde onder meer in de Star Wars-films The Force Awakens en The Last Jedi. Daarnaast was hij te horen in Solo: A Star Wars Story en heeft hij veel acteurs geholpen om bepaalde dialecten en stemmen onder de knie te krijgen. Zo werkte hij samen met Chris Hemsworth en Robert Downey Jr. Veel bekende sterren hebben verdrietig gereageerd op het overlijden van de acteur. Elijah Wood, acteur uit The Lord of the Rings schrijft: ,, Samen met Roison Carty gidste hij ons door de vele accenten van Midden-Aarde.”

Meer DenD