Statiegeld houdt de wereld van ouderen groot

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Amersfoort, dinsdag 10 maart 2020 – Van maandag 9 maart t/m zaterdag 18 april wordt in alle 123 winkels van supermarktketen Dirk van den Broek weer geld opgehaald voor het Nationaal Ouderenfonds.

De supermarktketen, met meer dan 1,6 miljoen klanten per week, zet zich middels deze grote statiegeldactie voor de zevende keer in voor ouderen. Veel ouderen zijn namelijk vaker alleen dan ze zouden willen. Van de 5,5 miljoen ouderen in Nederland voelen er zelfs meer dan 2,5 miljoen zich eenzaam. Het Ouderenfonds en Dirk van den Broek bundelen samen hun krachten om deze eenzaamheid te doorbreken. In 2019 zamelde Dirk in totaal € 29.962,- in. Net als vorig jaar wordt de opbrengst dit jaar besteed aan uitjes van het Nationaal Ouderenfonds, zodat duizenden ouderen het hele jaar kunnen genieten van prachtige locaties door heel Nederland, bijvoorbeeld het strand, de bossen, het circus en het museum. Ouderen hebben het gezellig met mensen uit hun buurt, gaan de deur uit, blijven in beweging en komen weer thuis met verhalen. Een dagje naar het strand maakt zo een groot verschil. Het startsein van de inzamelactie met Dirk van den Broek is dit jaar gegeven vanaf het strand in Zandvoort.

Mee blijven gaan

Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds: ‘Alleen op pad gaan is niet altijd makkelijk. Of gezellig. Daarom bieden wij ouderen de kans om gezamenlijk naar buiten te gaan, de natuur in, met de boot mee of juist naar die bijzondere tentoonstelling. Ouderen blijven zo onderdeel van de maatschappij en houden hun wereld groot. Dat Dirk ons wil helpen om nóg meer ouderen mee te laten gaan vinden we fantastisch.’

Marcel Huizing, directeur Dirk: ‘De supermarkt vervult een centrale rol in de sociale contacten van ouderen in buurten en wijken. Daar treffen mensen elkaar en is er even aandacht voor elkaar. Door het ouderenfonds worden meer ouderen uit de eenzaamheid gehaald. Dat onze klanten daar een steentje aan bij kunnen dragen, is natuurlijk fantastisch.’

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doe je samen!

Tags

ActieCorina GielbertDIRK NIEUWSDirk van den BroekNationaal OuderenfondsstatiegeldZandvoort

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie