Stem achter Man bijt hond heeft grootse verwachtingen

Michael Abspoel, de markante stem van Man bijt hond, heeft inmiddels “alle vertrouwen” in de terugkeer van het programma. Maar dat was niet zijn eerste gedachte toen hij hoorde over de comeback bij SBS6.

“Een programma dat mythische vormen heeft gekregen, kan alleen maar tegenvallen”, zegt Abspoel in het AD. Het was voor hem daarom essentieel dat het programma zonder beperkingen gemaakt mocht worden, net zoals bij de NCRV destijds. “Dat was een belangrijke voorwaarde om het wél te doen, temeer omdat driekwart van het oude team met veel enthousiasme aanhaakte.”

Bovendien kan het tv-programma eigenlijk niet bestaan zonder zijn stem, vindt de 61-jarige Michael. “Nee, natuurlijk niet. Mijn stem hoort erbij. In de loop der jaren word je de personificatie van het programma”, zegt de man achter de bekende zin ‘Aan het begin van de avond spoedt Nederland zich huiswaarts’. “Mensen zijn gewoontedieren, dit geluid hoort voor hun bij de aankondigingen in Man bijt hond. Anders mis je iets.”

Van Man bijt hond, dat vanaf 26 augustus dagelijks te zien is om 19.30 uur, worden in elk geval negentig afleveringen gemaakt. “Het is afwachten of de mensen ons kunnen vinden op een andere zender en of we een nieuw publiek trekken”, zegt Michael. “Vooralsnog heb ik er alle vertrouwen in.”

 

BuzzE