Stephen King trapt in Russische fake video

Stephen King trapt in russische fake video
Door: Charlotte Wijnen
22-07-2022

De wereldberoemde schrijver Stephen King is in een nep-videogesprek getrapt. Hij dacht dat hij sprak met de Oekraïense president Zelensky, maar sprak in werkelijkheid met een Russisch duo dat hem erin wilde luizen.

Het Russische duo Vovan en Lexus staat al jaren bekend om het misleiden van politici en andere beroemdheden. Deze keer was Stephen King slachtoffer van hun prank: de wereldberoemde schrijver dacht dat hij met de Oekraïense president Zelensky sprak.

Prank

Tijdens het gesprek kreeg King op zijn beeldscherm Zelensky en een vermeende vertaler te zien. ,,Als u voor ons een horrorfilm schrijft, wat de wrede Russen onschuldige nationalisten zouden hebben aangedaan… dan zouden wij dit materiaal als echt kunnen presenteren”, zei de zogenaamde Zelensky.

,,Wij zullen alles doen wat wij kunnen”, reageerde King. ,,Het is heel belangrijk om dit aan de hele wereld te laten zien, zodat de hele wereld elke dag het nieuws uit Oekraïne volgt.”

In de video werd de auteur ook gevraagd naar Stepan Bandera, die leider was van de nationalistische Oekraïense beweging rondom de Tweede Wereldoorlog. ,,Over het algemeen is Bandera een geweldige man, denk ik”, reageerde King.

‘Ik schaam me’

Nu schrijft de auteur op Twitter dat hij werd opgelicht. ,,Ik ben in de maling genomen”, aldus King. Ook geeft hij toe dat hij helemaal niet wist wie Bandera was. ,,Ik had geen idee wie die Bandera was. Dus… ik schaam me. Maar het bleek dat ik niet de enige was. Andere slachtoffers die voor deze jongens vielen, zijn onder meer J.K. Rowling, prins Harry en Justin Trudeau.”

Meer DenD