STER halveert mysterieuze nieuwe stem op radiozenders NPO

Door: DitjesDatjes
12-10-2021

De nieuwe STER-stem op de radiozenders van de NPO is voortaan nog maar half zo vaak te horen als de afgelopen weken het geval was. Dat heeft de Stichting Ether Reclame, die de commercials op de NPO coördineert, dinsdag laten weten. De stem is er voortaan alleen nog maar aan het begin van de reclameblokken op de radiozenders, niet meer aan het einde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De mysterieuze stem die voor en na alle reclameblokken fluisterend ‘ster’ zegt, deed begin september zijn intrede op de Nederlandse radio. STER besloot hiertoe om de reclameblokken duidelijker te definiëren en om zichzelf prominenter op de zender te profileren.

“Op televisie zijn de reclameblokken duidelijk herkenbaar, onder meer dankzij Loeki de Leeuw”, legt een woordvoerster uit. “Op de radio was dat niet het geval.” De stem heeft de afgelopen maand tot veel reacties geleid bij de STER. “Zowel positief als negatief”, aldus de zegsvrouw.

Wie is de stem

Mede op basis van die reacties is nu besloten de stem op de zenders te halveren: “Soms zitten in korte reclameblokjes maar één of twee spotjes. Dan wordt het opeens wel erg veel ‘ster’ in korte tijd. Maar netto heeft het initiatief wel geleid tot het beoogde effect. Het is nu heel duidelijk wat STER is en waar we voor staan.”

Een andere veel gestelde vraag van luisteraars is wie de stem heeft ingesproken. Op deze vraag wil de organisatie vooralsnog geen antwoord geven.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD