Sterren in VS willen LASD aanklagen om Covid-besmettingsgevaar

Door: DitjesDatjes
24-09-2020

Onder de noemer #SuingToSaveLives wil een aantal Amerikaanse sterren sheriff Alex Villanueva en het sheriffkorps van Los Angeles (LASD) aanklagen. De celebs vinden dat de maatregelen sinds de uitbraak van het coronavirus in de gevangenis van LA slecht worden nageleefd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het besmettingsgevaar onder de opgesloten gevangenen is daardoor nog hoger, zeggen ze op de website van de organisatie. “We wisten al dat gevangenissen een gevaar voor de volksgezondheid waren, maar Covid-19 legt de scheuren in het systeem echt bloot. Het is onacceptabel om duizenden inwoners van Los Angeles in kooien te laten wegkwijnen ten tijde van een wereldwijde pandemie.”

De LASD heeft volgens de initiatiefnemers minimale maatregelen genomen om verspreiding tegen te gaan. De cellencomplexen zijn nog steeds overvol en er is bijna geen mogelijkheid om aan social distancing te doen. Ook is er geen systeem om nieuwe gevangenen eerst 14 dagen in quarantaine te laten gaan en worden spullen niet goed schoongemaakt.

Onder anderen Natalie Portman, Joaquin Phoenix, Gabrielle Union en Mahershala Ali roepen daarom op om de petitie te tekenen waarmee het sheriffkorps tot de orde geroepen kan worden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD