Stoer! Nikkie deelt kinderfoto

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Nikkie de Jager maakte enkele maanden geleden bekend dat ze geboren is als jongen en al op jonge leeftijd uit de kast kwam als transgender. Nog nooit heeft ze jeugdfoto’s gedeeld, tot nu.

‘Bang en sterk’

Momenteel is er op Instagram een trend gaande waarbij mensen een foto van zichzelf plaatsen als kind. Nikki besluit niet achter te kunnen blijven en deelt een foto van zichzelf. Niet alleen voor de trend, maar ook omdat het gisteren de internationale ’transday of visibility’ was.
Ze schrijft er een persoonlijk verhaal bij. ,,2020 heeft mijn leven compleet veranderd”, begint de tekst. ,,Op de linker foto sta ik op de dag dat ik mijn jongensnaam links liet liggen en me aan mijn klasgenoten introduceerde als Nikkie. Het was de eerste dag waarop ik meisjeskleren droeg en mijn haar in vlechten had. Ik voelde me bang maar sterk tegelijkertijd. Ik wilde dat ik haar nu kon knuffelen, recht in de ogen kon kijken en kon zeggen: ‘Je doet precies wat je moet doen. Hou vol!'”

Aan de rechterkant post ze een foto van zichzelf in 2020. Daarover schrijft ze: ,,Aan de rechterkant sta ik zoals ik gisteren was. Een sterke vrouw die soms nog steeds bang is van de wereld, maar ze weet dat ze heel veel steun krijgt.”

https://www.instagram.com/p/B-aYbgWpEOk/?utm_source=ig_embed

Tags

JONGENKINDERFOTOMEISJENIKKIE DE JAGERNIKKIETUTORIALSTRANSGENDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck