Stones geven rechten Bittersweet Symphony terug

Door: DitjesDatjes
23-05-2019

LONDEN – De band The Verve kan zich eindelijk officieel de auteur noemen van zijn eigen hit Bittersweet Symphony uit 1997. The Rolling Stones, die stonden geregistreerd als de auteurs, hebben na meer dan twintig jaar afstand gedaan van het auteursrecht en toekomstige royalty’s. Dat melden Britse media.

De kenmerkende strijkpartij in Bittersweet Symphony komt uit een orkestrale versie van het Rolling Stones-nummer The Last Time. The Verve had echter niet de toestemming om deze sample te gebruiken waardoor een juridische strijd tussen de bands losbarstte. The Verve was hierdoor genoodzaakt het auteursrecht van het liedje af te staan waardoor de band nooit een cent aan het nummer heeft verdiend.

Zanger Richard Ashcroft vertelt nu dat The Rolling Stones dit alsnog hebben gewijzigd. “Alle royalty’s die uit het lied voortvloeien, zullen voortaan naar mij gaan”, zegt de zanger, die niet vertelt waarom de band hiertoe heeft besloten. “Het was een erg aardige en grootmoedige daad van ze.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen