Strafrechtelijk onderzoek naar mondkapjesstichting Van Lienden

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de Stichting Hulptroepen Alliantie, de mondkapjesstichting van Sywert van Lienden. Dit naar aanleiding van de aangifte van het uitzendconcern Randstad.

Het OM heeft vandaag bekendgemaakt een strafrechtelijk onderzoek te starten naar de Stichting ‘en die drie daarbij betrokken natuurlijke personen’. Eén van die personen is Sywert van Lienden.

Van Lienden en de andere oprichters zouden miljoenen hebben verdiend aan de mondkapjesdeal die zij sloten met het ministerie van Volksgezondheid. Randstad betaalde hun salaris, en dacht dat het ging om werk bij een stichting zonder winstoogmerk.

,,De (voormalige) bestuurders van de stichting communiceerden in de media herhaaldelijk dat zij zonder winstoogmerk handelden. Later bleek echter dat de (voormalige) bestuurders, naast de stichting, ook een besloten vennootschap hadden opgericht die werd gebruikt bij de inkoop en verkoop van mondkapjes”, aldus het OM.

Uit berichten in de media blijkt dat er mogelijk nog meer partijen ‘op een soortgelijke manier’ betrokken zijn geraakt, zo meldt het OM. ,,Het OM sluit niet op voorhand uit dat ook naar deze gevallen onderzoek gedaan zal worden.”

ANP

Tags

CORONAMONDKAPJEONDERZOEKOPENBAAR MINISTERIESYWERT VAN LIENDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck