Studentenhuis Amalia wordt vesting: ‘Souterrain wordt commandocentrum’

Singel meest veilige plek van Amsterdam
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Amalia gaat in een studentenhuis wonen aan één van de Amsterdamse grachten. Daar zal ze de komende jaren gaan genieten van het studentenleven. Maar zoals iedereen al had verwacht, wordt Amalia goed beveiligd in haar nieuwe huis.

Amalia gaat in een studentenhuis wonen vlakbij het pand waar haar nichtje Eloise gaat wonen. Amalia huurt het huis van de familie Dreesman, goede vrienden van de Oranjes.

Het pand fungeerde al langer als studentenhuis, maar de huidige studenten die er wonen worden niet de huisgenoten van Amalia. Sterker nog: wanneer Amalia er gaat wonen, moeten de studenten direct vertrekken.

Hoofdkwartier voor de beveiliging

Maar voordat Amalia er intrekt wordt het pand eerst opgeknapt, meldde weekblad Weekend al eerder. Dat lijkt momenteel al in volle gang te zijn. Yvonne Coldeweijer deelt een foto die gemaakt is bij het pand van de prinses. Er staan een hoop auto’s geparkeerd en er wordt een groot beeldscherm uitgeladen.

,,In het souterrain wordt momenteel een hoofdkwartier gebouwd voor de beveiliging met grote zwarte loungebank en vele beeldschermen aan de muur”, meldt Coldeweijer op Instagram.

Vereniging

Amalia wordt dus goed beveiligd in haar nieuwe huis. Hoewel het haar én haar omgeving een veilig gevoel zal geven, is niet iedereen blij met de strenge beveiliging van de prinses. Amalia wilde zich aanmelden bij een studentenvereniging, maar de verenigingen zouden helemaal niet op haar zitten te wachten. Ook zou de vereniging bang zijn dat er foto’s zouden uitlekken met een prinses in hun midden, meldde Annemarie de Kunder onlangs in RTL Boulevard.

Maar nu het Amsterdamsch Studenten Corps in opspraak is gekomen, is het nog maar de vraag of Amalia zich überhaupt nog wel gaat aanmelden voor een vereniging.

Wat vinden de buren?

Ook is het nog maar de vraag of haar nieuwe buren blij zullen zijn met de strenge beveiliging. De buren aan de ene kant hebben een Bed & Breakfast, dus daar komen geregeld mensen langs. Wie haar andere buren zullen worden is nog niet duidelijk, want dat pand staat momenteel te koop.

Tags

AMALIABEVEILIGINGPRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck