Supercomputer: Oranje in top-6 kanshebbers EK-titel

Nederland maakt geen kans op EK-titel voorspelt supercomputer.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Hoewel de Oranjegekte nog even op zich laat wachten, heeft de Opta supercomputer een berekening los gelaten op de kanshebbers voor de EK-titel. Het Nederlands Elftal heeft maar 5% kans om het Europees Kampioenschap Voetbal te winnen.

De finale gaat volgens de supercomputer tussen Frankrijk en Engeland, terwijl de mannen van bondscoach Koeman volgens de prognose op de 6e positie terecht zijn gekomen.

Daarmee blijft Oranje Italië, België, Denemarken, Kroatië, en Turkije voor. Maar het moet toplanden Duitsland, Spanje en Portugal ook laten voorgaan. Als de supercomputer gelijk krijgt dan bereikt Nederland de kwartfinales. De kans daarop is ruim 45%. Dus dat betekent dat de eerste ronde met als tegenstanders Oostenrijk, Frankrijk en Polen wel wordt overleefd.

De kwartfinale bereiken en daarna uitgeschakeld worden kan allesbehalve een succes worden genoemd. De halve finale halen door Oranje is wel het minimum om het Oranje-legioen enthousiast te krijgen.

Bondscoach Koeman en zijn technische staf moet tijdens het EK in Duitsland een konijn uit de hoed toveren, er moet een wonder gebeuren, want een aantal spelers uit zijn selectie is geblesseerd of niet 100% fit. Grootste vraagteken is de blessure van Barcelona-sterspeler Frenkie de Jong, die waarschijnlijk de eerste twee wedstrijden mist. Ook Depay heeft een moeilijk seizoen achter de rug, maar maakt waarschijnlijk wel in de eerste wedstrijd zijn opwachting.

Zaterdag 16 juni om 15.00 uur ’s middags speelt Nederland de eerste wedstrijd op het tournooi tegen Polen. Vijf dagen later volgt de match tegen Frankrijk en de laatste wedstrijd in de poulefase vindt plaats op 25 juni om 18.00 uur ’s middags.

Tags

EK DUITSLANDFRENKIE DE JONGORANJERONALD KOEMANSUPERCOMPUTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck