Sven Kockelmann neemt vrijdagavond voor zijn rekening op NPO 2

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Sven Kockelmann neemt de vrijdagavond voor zijn rekening op NPO 2. Dat meldt de NPO. Hij presenteert vanaf dit najaar het WNL-programma De Politieke Vrijdag. De zender wil op NPO 1 op de late vrijdagavond “iets lichtvoetiger het weekend in gaan”, met dit najaar onder andere de dramaserie Ten minste houdbaar tot, een programma over Dolly Parton en de MAX PubQuiz.

Daarnaast heeft de publieke omroep de plannen bekendgemaakt voor de zaterdagavond op NPO 2. EO-presentator Tijs van den Brink is vanaf begin volgend jaar op de late zaterdagavond op NPO 2 te zien met zijn interviewprogramma. Daarvoor is hij op zondagochtend op NPO 1 te zien met zijn programma.

“De Politieke Vrijdag van Sven Kockelmann, met als vaste sidekick politiek verslaggever Thomas van Groningen, en het nieuwe programma van Tijs van den Brink op zaterdag zijn een mooie versterking van NPO 2 als zender voor verdiepende journalistiek”, zegt Jojanneke Doorn, Directeur Video NPO. “Beide programma’s sluiten op NPO 2 straks goed aan op Nieuwsuur (NTR/NOS).”

Sophie & Jeroen

Eerder werd bekend dat Eva Jinek van maandag tot en met donderdag een nieuw AVROTROS-programma op NPO 1 gaat presenteren in de vooravond. Carrie ten Napel gaat met Omroep MAX een nieuwe talkshow presenteren op de vrijdagse vooravond op NPO 1. De BNNVARA-talkshow Sophie & Jeroen is vanaf september elke maandag tot en met donderdag te zien op de late avond bij NPO 1.

Kockelmann werkt momenteel bij het programma Op1, dat ermee stopt. De presentator maakte afgelopen december nog duidelijk niet blij te zijn met de gang van zaken rond het stoppen van de talkshow. Veel Op1-medewerkers hoorden het nieuws over het stoppen van de talkshow via het AD. De NPO heeft later laten weten de wijze waarop het nieuws naar buiten kwam te betreuren.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck