Sywert met zijn mondkapjesmiljoenen in ludiek carnavalsnummer

Sywert van Lienden en carnaval
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Meervoudig mondkapjesmiljonair Sywert van Lienden zal er vreselijk van balen dat hij de hoofdpersoon is in een potentiële carnavalshit. De ex-CDA’er streek met twee zakelijke vrienden miljoenen op aan deals met mondkapjes in een cruciale fase in de coronacrisis.

De resultaten van een diepgaand onderzoek laten al maanden vreemd genoeg nog op zich wachten.

Het carnavalsnummer Daar is Sywertje legt de vinger op de zere wond. Van Lienden gaf een keer tekst en uitleg bij het zondagse programma Buitenhof, maar wordt dubbel en dwars gegrild.

,,Hé Sywert, we krijgen nog 9 miljoen van je”. ,,Daar is Sywertje met zijn wagen vol met poen”, en zo gaat het nog een tijdje verder. ,,Ik steel het van de burgers en wordt zelf lekker rijk en 9 miljoen later nam ik jullie in de zeik.”

Hoewel er vaak genoeg een oproep is gedaan op Van Lienden om het geld terug te geven, gaf hij geen thuis. Daar heeft Van Lienden namelijk geen zin in. Wel heeft hij toegezegd dat hij het rendement of een deel daarvan aan goede doelen wil besteden. Sinds die aankondiging is er weinig van dit initiatief vernomen. Van Lienden heeft zich uit het publieke leven teruggetrokken.

Het carnavalsnummer eindigt met de tekst: ‘Sywert heb jij je masker o, oh nee het is je boevenkop.’

Carnavalscollectief Negen Meloen, die het nummer produceerde, doneert de opbrengsten van het carnavalsnummer aan Kika. Het kasboek met gemaakte kosten is publiekelijk inzichtelijk. ,,Zowel accountants die daar toezicht op willen houden, als journalisten van Follow the Money en Volkskrant, mogen de boeken controleren”, aldus de initiatiefnemers.

Hier kijken naar het carnavalsnummer over Sywert van Lienden.

Tags

HUGO DE JONGEMONDKAPJESSYWERT VAN LIENDENVWS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck