Sywert van Lienden opgepakt

Sywert is opgepakt
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De man achter de omstreden mondkapjesdeal, ex-CDA’er Sywert van Lienden is maandagmiddag op last van de FIOD opgepakt.

Vandaag werd ook al bekend dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek instelt na aangifte van uitzendbureau Randstad. Het bedrijf was een van de vele organisaties die zich vrijwillig inzette om aan het begin van de coronaperiode zo snel mogelijk medische beschermingsmiddelen naar Nederland te krijgen.

Uiteindelijk kon Sywert van Lienden via de Stichting Hulptroepen Alliantie zelf miljoenen euro’s verdienen aan de import van mondkapjes. De winst zou om en nabij de 9 miljoen euro zijn geweest. Ook zijn zakenpartners profiteerden. De maatschappelijke verontwaardiging over Van Lienden en zijn twee partners is nog steeds groot.

Tot dusver dacht Van Lienden dat het met een sisser zou aflopen. Vorig jaar vertelde hij in het programma Buitenhof dat hij niet plan is om het geld terug te storten. Het ministerie van Volksgezondheid gelastte vorig jaar zomer een onderzoek naar de mondkapjesdeals van Van Lienden.

De uitkomst van het onderzoek is nog niet bekend. Of de FIOD-actie van vanmiddag verband houdt met dat onderzoek is vooralsnog niet bekend. Of an Lienden alleen voor verhoor is meegenomen of dat hij langer gedurende het onderzoek moet blijven is evenmin duidelijk.

Tags

MONDKAPJESSYWERT VAN LIENDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck