Tahmina Akefi reageert op kritiek: “Doet me niet zoveel”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Tahmina Akefi, de laatste vriendin van Peter R. de Vries, slaat na veel kritiek te hebben gekregen, terug naar vriend van Peter, Kees van der Spek. “Het doet me niet zoveel.”

Twijfels aan de oprechtheid 

Sinds de documentaire die na de dood van Peter R. de Vries uitkwam wordt er getwijfeld aan de oprechtheid van Tahmina Akefi, de laatste vriendin van Peter R. de Vries. Ook Kees van der Spek heeft besloten destijds een boekje open te doen over de liefdesrelatie. Volgens hem maakt Tahmina het veel groter dan het werkelijk is. “Ik heb Peter ook nauwelijks over haar gehoord moet ik heel eerlijk zeggen”, zei hij bijvoorbeeld. Ondanks alle kritiek, komt Akefi ook een boek, genaamd: Mijn grote liefde. 

Tahmina reageert nu voor het eerst in het AD op die kritiek van Kees. Volgens haar hebben zij en Peter samen besloten dit boek uit te brengen om hun relatie bekend te maken. “Het was zijn idee samen een boek te maken. Onze relatie was geheim voor het grote publiek, met dit boek wilden we naar buiten treden”, zegt ze.

“Kritiek doet me niet zo veel”

“Door Peter kan ik het naast me neerleggen. Die kritiek doet me niet zo veel. Ik ken de waarheid, het boek is een antwoord op alles. Gelukkig heb ik veel mensen om me heen die me steunen”, zegt ze.

“Elke keer als hij op televisie verscheen, kreeg hij een bak kritiek over zich heen. Hij was iemand die nergens voor terugdeinsde, wat mensen van hem vonden en hoe ze over hem praatten, interesseerde hem niks,” aldus Tahmina. 

Niemand kan zeggen: ‘Dat klopt niet’

Om te voorkomen dat ze opnieuw beschuldigd zal worden van leugens, heeft Tahmine het volgende bedacht: “Iemand raadde me aan om alleen dat op te schrijven wat ik kan bewijzen, dat advies heb ik opgevolgd. Niemand kan zeggen: ‘Dat klopt niet’, alles staat in de vele brieven en appjes die ik van Peter heb gekregen.”

Het boek ‘Mijn grote liefde’ verschijnt op  16 november 2022 

Tags

BOEKDOCUMENTAIREPETER R. DE VRIESRELATIETAHMINA AKEFI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck