Talkshow ‘Khalid & Sophie’ mag door van NPO

||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

De talkshow ‘Khalid & Sophie’ keert na de zomer terug op televisie. Dat maakte presentatrice Sophie Hilbrand vrijdagavond in de laatste uitzending voor de zomerstop bekend. Het BNNVARA-programma zal vanaf 29 augustus weer dagelijks te zien zijn op NPO 1. 

Sinds het einde van De Wereld Draait Door in 2020, scoren de NPO-talkshows op hetzelfde tijdstip niet meer zo goed. Sindsdien zijn er veel nieuwe talkshows verschenen, maar ook weer veel verdwenen. Khalid & Sophie is een van deze nieuwe shows. Het programma werd vorig jaar in het leven geroepen als vervangend programma van De Vooravond. Dit programma werd van de buis gehaald omdat het ‘niet urgent’ genoeg was. De talkshow wisselde af met M, maar afgelopen maart werd ook die talkshow stopgezet. 

Een belangrijk programma

Volgens Suzanne Kunzeler, directeur content bij BNNVara, is Khalid & Sophie een belangrijk programma voor de omroep. “We zijn zeer tevreden over hoe de talkshow zich ontwikkelt en zetten volop in op deze krachtige titel. Wij verheugen ons nu alweer op een lang seizoen Khalid & Sophie vanaf eind augustus.”

Er is vanuit sommige hoeken kritiek op de voortgang van Khalid & Sophie. Zo zei Wilfred Genee gisteren het volgende in de uitzending van VI: “Khalid en Sophie gaan gewoon door. Als je nagaat: De Vooravond ‘miste urgentie’, maar er keken nog zeker een miljoen mensen naar, en hier kijken 486 duizend mensen naar. Dat kan toch niet?”

Nieuwe programma’s 

Ondanks de kritiek wordt Khalid & Sophie in het najaar alsnog uitgezonden. Komende zomer kunnen we twee nieuwe programma’s verwachten in de vooravond van NPO 1. Volgende week begint de EO-realityserie ‘Hoe doen ze dat bij jullie thuis?’ waarin gezinnen wisselen van huishouden en elkaars opvoedmethoden ervaren. In augustus wordt ‘De makelaars’ uitgezonden, een documentaireserie van KRO-NCRV waarin het werk op de huizenmarkt centraal staat.

Tags

KHALID & SOPHIETALKSHOWVI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck