Talpa: melding The Voice uit 2018 heeft directie nooit bereikt

Door: DitjesDatjes
18-05-2022

Een melding van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland, die in 2018 zou zijn gemaakt, heeft de directie van Talpa nooit bereikt. Dat laat een woordvoerder van de producent woensdag weten in een reactie op een bericht van advocaat Sébas Diekstra dat er met voornoemde melding nooit iets gedaan zou zijn.

“Het verbaast ons dat de heer Diekstra zich niet eerst bij Talpa heeft gemeld voor wederhoor, maar dat wederom eerst de route via de pers wordt gezocht”, stelt de woordvoerder van Talpa. “Wij hebben verder niets toe te voegen aan de eerder afgegeven statements. Zoals verklaard, is ons één geval bekend van grensoverschrijdend gedrag waarop destijds adequaat is gehandeld. Zolang niet duidelijk is wat precies de klacht is, waar en wanneer dat heeft plaatst gevonden en aan wie dit destijds in 2018 is gemeld, kunnen wij hier onmogelijk op reageren. Een ding is zeker: dit heeft de directie nooit bereikt.”

Talpa stelt verder de verschillende onderzoeken van de officiële instanties met vertrouwen af te wachten.

Advocaat Diekstra staat vijf vrouwen bij die een melding deden van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma. Woensdag bracht hij naar buiten dat nog een vrouw zich bij hem heeft gemeld, die zegt in 2018 al een melding te hebben gedaan van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland. Zij zou werkzaam zijn geweest bij de show. Details over wat er gebeurd is, over wie de melding gaat en of er contact is of is geweest met de politie, zijn niet gegeven.

Mocht er inderdaad een melding zijn gedaan in 2018, dan zou dat kunnen betekenen dat Talpa al eerder op de hoogte was van de misstanden achter de schermen van het tv-programma dan Talpa-baas John de Mol in januari van dit jaar zei in gesprek met Tim Hofman voor het onlineprogramma BOOS. Daarin zei De Mol dat hij pas in 2019 voor het eerst hoorde over grensoverschrijdend gedrag bij de door hem bedachte talentenjacht.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD