‘Te magere’ Sonja Bakker reageert op kritiek: ‘Geen trek in eten’

Sonja Bakker
Door: Eva Steins
21-09-2020

Dieetgoeroe Sonja Bakker kon de afgelopen maanden op een hoop kritiek op haar gewicht rekenen. Volgers noemden haar ‘graatmager’, ‘ongezond dun’ en een ‘gratenpakhuis’. Sonja deelde op haar Instagram de reden achter haar gewichtsverlies en spreekt haar volgers toe.

Verdrietig

Sonja laat op haar Instagram weten dat ze niet zomaar een paar kilo lichter is, maar dat hier een emotionele reden achter zit. Haar vader is overleden en Sonja is zó verdrietig, dat ze er niet goed van heeft kunnen eten. Ze post een foto waar ze poseert met haar zoons, en schrijft erbij:

,,Vanmorgen posten ik een foto dat ik heel happy ben. Heerlijk 10 km gelopen met mijn dierbaren. Heel veel mensen vinden mij blijkbaar op dit moment te dun en te mager. Ik kan jullie zeggen, verdriet gaat je niet in je koude kleren zitten.”

Sonja’s vader overleed in juli op 76-jarige leeftijd aan darmkanker.

Tranen met tuiten

Sonja gaat verder met haar bericht en vertelt dat ze kilo’s is afgevallen door het verdriet:

,,Inderdaad, ik ben afgelopen maanden een paar kilo afgevallen. Mijn vader, en beste vriend is 2 maanden geleden overleden. Wij hebben hem een jaar lang dag en nacht verzorgd met zoveel liefde. Door al het verdriet wat een plekje moet krijgen ben ik juist gaan wandelen met mijn hond en familie in de natuur. En inderdaad geen trek in eten en tranen met tuiten.”

LEES OOK:

Sonja Bakker ziet hoop na mislukte oogoperatie

Steun

Inmiddels krijgt Sonja een hoop bijval van haar volgers, die onder haar post reageren: ,,Tussen iets denken en opmerking plaatsen zit een groot verschil! Zo zie je maar…het kwetst. Sterkte Sonja”.

Ook vinden veel volgers dat haar verklaring omtrent het gewichtsverlies overbodig is: ,,Niet druk maken! Je bent niemand verklaring verschuldigd!” en ,,You look amazing! Je hoeft je niet te verantwoorden tegenover de slecht praters knappe vrouw!! Heel knap hoe je je verwoord wel maar hou de moed erin met je knappe familie veel sterkte 😘❤️ “

Meer DenD