Team van S10 tien jaar ouder geworden bij songfestivaluitslag

Door: DitjesDatjes
11-05-2022

Het creatieve team van S10 is dinsdag in de green room tijdens de uitslag van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival “tien jaar ouder geworden” vanwege de spanning. Niet alleen de zangeres maar ook regisseur Marnix Kaart en creative supervisor Wouter van Ransbeek zaten nagelbijtend te wachten tot het verlossende woord kwam en Nederland als laatste finalist werd omgeroepen.

“Het was een hele mooie ervaring maar ik heb er wel een paar grijze haren bij gekregen”, lacht Van Ransbeek een dag later in gesprek met het ANP. “Ik denk dat ze ons ook een beetje hebben gebruikt om goede televisie te maken. Het was echt heel spannend.”

Van Ransbeek, voorheen creatief directeur van het Internationaal Theater Amsterdam, is enorm trots op S10. Volgens hem heeft ze het “heel goed” gedaan. “Zo mooi en krachtig en ze heeft zo mooi contact gemaakt.” Bij de uitslag kwam vervolgens “de competitieve geest” in hem naar boven. “Bij land zes waren we eigenlijk al helemaal door het lint. Dat je denkt: ‘dit gaat ons toch niet gebeuren’.”

Ook Kaart, die vorig jaar verantwoordelijk was voor de algehele regie van het songfestival en nu alleen verantwoordelijk is voor de beelden van S10, vond het een bijzondere ervaring. “Ik had niet verwacht dat het zo intens zou zijn. Maar dat laatste was echt killing. Ze doen het enorm zo lijkt het.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD