Telefilm Taiki valt in de prijzen in Rusland

Door: DitjesDatjes
15-07-2019

HILVERSUM – De telefilm Taiki heeft twee prijzen gepakt op het Russische filmfestival In The Family Circle. De jeugdfilm, met daarin onder anderen Jennifer Hoffman en Tibor Lukács, kreeg de publieksprijs en regisseur Mirjam de With werd onderscheiden met de prijs voor beste regie. Dat meldt omroep EO, die medeverantwoordelijk was voor de productie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hoffman en Lukács spelen in Taiki de rol van de ouders van het jonge hoofdpersonage Bruno (9), gespeeld door Pepijn van der Sman. De jongen heeft geen zin om met zijn ouders en zusje op vakantie naar Zweden te gaan. Hij blijft liever gamen met zijn digitale vriend Taiki. Tijdens de lange, saaie autorit begint Bruno zo te klieren dat zijn ouders hem uit de auto zetten. Als ze hem later willen ophalen, is Bruno verdwenen in het Zweedse woud.

Taiki ging in februari in première op NPO Zapp. Jacomien Nijhof, manager Content Innovatie bij de EO, is blij met de waardering voor de film. “Ik hoop dat Taiki zowel kinderen als ouders heeft geïnspireerd om met elkaar verbonden te blijven.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD