Telefoongesprek bewijst: ‘Koning Charles wil geen verzoening met Harry’

Charles heeft niet veel zin in herrie met Harry
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry belde zijn vader Charles na de publicatie van zijn memoires Spare, maar de koning zou ‘koud en kortaf’ hebben gereageerd op zijn zoon. ,,Charles staat niet open voor een verzoening”, beweert koningshuis-auteur Omid Scobie in zijn nieuwe boek genaamd Endgame.

Voordat Harry zijn boek Spare uitbracht, zou hij meerdere keren een poging hebben gedaan om met zijn vader te praten. ,,Maar Charles koos ervoor om maandenlang afstand te houden”, schrijft Scobie in Endgame. ,,Harry en zijn vader wisselden een paar woorden met Kerstmis 2022, maar pas na de publicatie van de memoires op 10 januari 2023 hadden ze hun eerste echte gesprek.”

Telefoongesprek

Volgens Scobie moedigde een goede vriend van Harry hem aan om zijn vader te bellen. ,,Aangemoedigd door een goede vriend nam de hertog van Sussex telefonisch contact op met Charles om te proberen enkele van de onopgeloste problemen tussen hen te bespreken.”

‘Charles kortaf’

Het was een ongemakkelijk telefoongesprek, stelt Scobie. ,,Maar Harry wist dat als hij die eerste stappen niet zette, er nooit enige vooruitgang zou komen. Er waren geen verheven stemmen, geen argumenten… maar de koning reageerde koud en kortaf in plaats van open te staan voor een goed gesprek.”

Niet open voor verzoening

Volgens Scobie maakt het telefoongesprek duidelijk dat Charles absoluut niet openstaat voor een verzoening met Harry. De auteur verwijst vervolgens naar Harry’s solo-aanwezigheid bij de kroning in mei als een ‘opvallende herinnering aan de gemiste kans van Charles om zijn hele familie vóór de kroning weer samen te brengen’. ,,Het publiek was getuige van deze koninklijke mijlpaal.”

‘Strategische redenen’

Eerder werd er nog gemeld dat Charles wél openstaat voor een verzoening met zijn zoon, maar alleen vanwege strategische redenen. Een voormalig medewerker van het paleis deelde met de The Daily Beast dat Charles en Harry ‘al jaren’ niet samen gefotografeerd zijn. ,,Dat is niet duurzaam voor de koning, die het nationale symbool is van eenheid, om zo een slechte band te hebben met zijn zoon.”

Tags

KONING CHARLESMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck