Terminale Shannen Doherty bereidt zich voor op haar dood

Shannen beriedt zich voor op haar dood
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Actrice Shannen Doherty heeft al geruime tijd kanker en vorig jaar liet ze weten dat de kanker is uitgezaaid naar haar hersenen. De actrice hoopt nog drie tot vijf jaar te kunnen leven, maar bereidt zich al voor op de dood.

Shannen werd in 2015 gediagnosticeerd met borstkanker. Twee jaar later kwam ze in remissie, maar in 2019 keerde de kanker terug in stadium 4. In haar podcast Let’s Be Clear vertelt Shannen dat ze zich aan het voorbereiden is op de dood.

Voorbereiden

,,Mijn prioriteit op dit moment is mijn moeder. Ik weet dat het moeilijk voor haar zal zijn als ik vóór haar overlijd”, legt Shannen uit. Daarom heeft ze besloten alvast haar huizen en opslagruimtes op te ruimen, zodat haar moeder dat niet meer hoeft te doen als ze komt te overlijden. ,,Omdat het zo moeilijk voor haar zal zijn, wil ik dat andere dingen een stuk gemakkelijker worden. Ik wil niet dat ze met een heleboel dingen te maken krijgt. Ik wil niet dat ze vier opslagruimtes vol meubels heeft.”

Emotioneel

Het opruimen was emotioneel voor Shannen. ,,Ik was aan het inpakken en begon te huilen… Ik had het gevoel dat ik een droom opgaf en wat betekende dat voor mij? Betekende dit dat ik het leven opgaf? Betekende dit dat ik de handdoek in de ring gooide?”, vraagt ze zich af.

‘Ik wil niet dood’

Hoewel Shannen al bezig is met de dood, is ze nog lang niet klaar om te gaan. ,,Ik wil niet dood”, zei ze eerder in gesprek met People. ,,Ik ben niet klaar met leven, met liefhebben, met creëren, met dingen ten positieve veranderen. Ik ben gewoon niet klaar. Mijn mooiste herinnering moet nog komen.”

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck