Terwijl Amalia feestvierde: 18e verjaardag Noorse prinses Ingrid Alexandra uitgesteld

Verjaardag Noorse prinses uitgesteld
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Oranjes liggen onder vuur nadat Amalia afgelopen zaterdag haar achttiende verjaardag vierde op het terrein van Huis ten Bosch. Maar het kan ook anders: terwijl Amalia aan het feestvieren was, besloot Noorwegen de achttiende verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra juist uit te stellen.

Het verjaardagsfeest van Amalia werd zaterdag in de tuin achter paleis Huis ten Bosch gevierd. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is dit op het laatste moment georganiseerd, nadat eerdere plannen over festiviteiten in het paleis waren geannuleerd.

Amalia vierde feest

Maar hoewel er slechts 21 uitnodigingen waren verstuurd, gaat De Telegraaf ervan uit dat er ruwweg honderd bezoekers aanwezig waren. Wel zouden de gasten gevaccineerd zijn en ook pas na een QR-code binnen zijn gelaten.

Toch zorgde het voor flink wat ophef. Met het aantal bezoekers werden de coronaregels aan de laars gelapt, want ook tijdens de verjaardag van Amalia gold het advies om maximaal vier gasten per dag te ontvangen.

De Oranjes zitten behoorlijk met de kwestie in hun maag en inmiddels zou de Koning bij premier Rutte hebben ‘opgebiecht’ dat dit toch niet zo’n goed idee is geweest.

In Noorwegen pakken ze het anders aan

Maar het kan ook anders, want in Noorwegen pakken ze de viering van de achttiende verjaardag van prinses Ingrid Alexandra heel anders aan. De prinses mag op vrijdag 21 januari achttien kaarsjes uitblazen en daarvoor was een galadiner en wat andere festiviteiten voor gepland. Maar het Noorse koningshuis heeft donderdag bekendgemaakt dat de verjaardag van de prinses wordt uitgesteld vanwege de coronasituatie.

Tags

AMALIACORONAKROONPRINSES AMALIAMARK RUTTEMAXIMANOORWEGENPRINSES AMALIAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck