Teun Föhn moet noodgedwongen stoppen met knippen

Teun Fohn
Door: Tanja Brouwer
21-02-2020

Teun Kapitein heeft zoveel passie door zijn vak dat hij door Urkers ‘Teun föhn’ wordt genoemd. Het is voor hem dan ook een drama dat hij noodgedwongen moet stoppen met zijn vak, en een andere passie moet zoeken.

‘Grote liefde loslaten’

In het programma URK!, de docuserie op SBS 6, is Teun een van de populairste gezichten. Hij is altijd wel met een föhn of schaar in zijn handen te zien, maar dat is verleden tijd. De man heeft namelijk een ingrijpende beslissing moeten nemen. ,,Een jaar of tien geleden heb ik een betonnen tafel op mijn arm gekregen. Mijn biceps is toen afgescheurd en daar ben ik aan geopereerd”, legt hij uit aan weekblad Privé. ,,Mijn zenuwen zijn echter beschadigd en daarom heb ik veel last van zenuwpijn. Dat betekent dat ik mijn grote liefde moet loslaten: het knippen.”

Nieuwe deur opent

Teun zit niet bij de pakken neer en heeft een oplossing gezocht, want door de ondraaglijke pijn weet hij dat hij steeds minder klanten zal kunnen knippen. ,,Ik vind deze stap heel moeilijk. De tranen stonden in mijn ogen toen ik mijn besluit in de kapperszaak wereldkundig maakte.” Stilzitten is niets voor Teun en toekijken hoe anderen knippen wil hij ook niet, daarom kocht hij een oude B&B waar hij nu zijn ziel en zaligheid in legt. ,,Ze zeggen wel eens dat als je iets achter je laat, er een andere deur open gaat. Dat is gebeurd. Ik ben nu druk met het opknappen van een oude woonboerderij waar acht man kunnen slapen.”

Op dit moment is Teun druk bezig met de woning opknappen, maar binnenkort kan men een kijkje nemen in de Bed&Breakfast en slapen in een authentieke bedstee.

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen