The Streamers nemen ‘royal insteek’ voor koningsdagconcert

Door: DitjesDatjes
27-04-2021

The Streamers gaan dinsdag proberen een extra ‘koninklijk’ tintje te geven aan hun koningsdagconcert in Paleis Noordeinde. “We hebben echt gekozen voor een royal insteek”, vertelt Roel van Velzen, een van de deelnemende artiesten van de gelegenheidsband. Wat dat precies inhoudt, kan hij nog niet verklappen. “Ik ben bezig met het Wilhelmus. Daar houd ik het bij.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Acteur Frank Lammers, die de rol van bandmanager van The Streamers vervult, houdt zich ook bezig met de koninklijke insteek. “Ik heb me gestort op de etiquette van het koningshuis en zorg ervoor dat iedereen zich een beetje goed gedraagt”, vertelt Lammers, die zelf ook aanwezig zal zijn op Paleis Noordeinde. “Ik ga dat allemaal in goede banen leiden. Iemand moet het zijn, hè.”

De twee zijn zeer vereerd door de uitnodiging op het paleis. Een popconcert van deze omvang heeft nog nooit eerder plaatsgevonden op het binnenplein van de stallen van Noordeinde. “En misschien komt het koninklijke gezin ook nog wel even luisteren. Dat zijn unieke ingrediënten”, zegt Van Velzen.

Soepel

Er komt ook een speciale koningsdagquiz, vertelt Lammers. “We gaan muziek spelen die iets met de koning te maken heeft, en dan mag het publiek raden waarom we dat nummer spelen, bijvoorbeeld.” Er vallen ook prijzen te winnen, maar die houden de mannen vooralsnog geheim.

Van Velzen heeft zin in de liveshow van The Streamers, die dit keer onder meer bestaan uit Guus Meeuwis, Rolf Sanchez, Kraantje Pappie, Davina Michelle en Miss Montreal. Hij hoopt dat de kijkers van de liveshow bovenal een beetje loskomen door het concert. “Dat is volgens mij ook echt de behoefte. Even feesten, even lol met elkaar maken. Dat is wat wij gaan bieden. Bovendien is het toegankelijk voor iedereen”, aldus de artiest. De liveshow is gratis te bekijken voor iedereen die zich van tevoren online aanmeldt.

De samenwerking met het hof verloopt volgens Lammers ook heel soepel. “We voelen ons enorm welkom in Noordeinde. Ze denken in alles mee”, vertelt hij. Dat komt volgens hem door het gemeenschappelijke doel van de liveshow. “We willen allebei dat het een groot feest wordt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD