The Weeknd blijft Grammy’s boycotten

Door: DitjesDatjes
03-05-2021

The Weeknd komt niet terug op zijn beslissing om de Grammy Awards voortaan te boycotten. Het schrappen van de geheime comités die bepalen welke artiesten worden genomineerd zal daar niets aan veranderen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Er is al zo lang een vertrouwensbreuk tussen de Grammy-organisatie en artiesten dat het onverstandig zou zijn om nu de overwinningsvlag te hijsen”, reageert The Weeknd tegenover Variety. De zanger noemt het wel “een belangrijk begin” dat The Recording Academy bezig is met veranderingen, maar nog altijd verlangt hij naar meer transparantie.

Vrijdag maakte de organisatie bekend dat er in de toekomst niet meer wordt gewerkt met geheime comités die alle genomineerden bepalen. Dat was een reactie op kritiek van voornamelijk zwarte artiesten over corruptie binnen de The Recording Academy. Onder anderen Drake, Kanye West en Frank Ocean lieten zich negatief uit over de organisatie.

Blinding Lights

Bij de bekendmaking van de nominaties van de afgelopen editie waren velen stomverbaasd dat The Weeknd geen enkele keer kans maakte in een van de 83 categorieën. Zijn album After Hours was wereldwijd een van de bestverkochte en gestreamde platen en het nummer Blinding Lights stond meer dan een jaar in de top tien van de Billboard Hot 100.

The Weeknd maakte daarna bekend dat hij nooit meer wil meedingen naar een Grammy.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD